Orange 5G Lab - susține cercetătorii, startup-urile și companiile să inoveze pe 5G

14 apr. 2021

Orange 5G Lab este o inițiativă Orange în colaborare cu Insitutul de Cercetare CAMPUS al UPB ce își propune să susțină cercetătorii, startup-urile și companiile să își testeze în avans soluțiile bazate pe 5G și să inoveze în jurul acestei tehnologii.

Orange 5G Lab face parte dintr-o inițiativă internațională a grupului Orange care își propune să sprijine actorii economici și cercetătorii în descoperirea valorii, utilității și oportunităților aduse de 5G și în dezvoltarea soluțiilor care vor face diferența într-o economie digitală.

Situat în sediul Institutului de Cercetare CAMPUS din cadrul Universității Politehnica din București, alături de multe alte laboratoare de cercetare tehnologică în diverse domenii, Orange 5G Lab pune la dispoziția partenerilor cea mai nouă rețea de comunicații 5G, echipamente și platforme avansate, precum și o echipă dedicată de experți din Orange și din cadrul Universității Politehnica din București.


Ce poți face în Orange 5G Lab?

  • Descoperă tehnologia 5G, fii la curent cu cele mai noi cercetări în domeniu și descoperă o lume nouă de oportunități prin proiectele pilot dezvoltate și documentate în cadrul laboratorului.
  • Experimentează și testează-ți produsele în cea mai nouă infrastructură și explorează întregul lor potențial.

Află mai multe despre infrastructura și echipamentele disponibile în laborator!


Echipa Orange 5G Lab

În cadrul Orange 5G Lab ai acces la o echipă de experți din Orange și UPB cu vastă experiență în domeniul rețelelor de comunicații, dezvoltării de produse tehnologice, securității cibernetice și cercetării academice.

cristi-patachia2
Cristian Pațachia
Development & Innovation Manager
@Orange

Manager cu peste 20 ani de experiență în industria telecomunicațiilor, acoperind o gamă largă de tehnologii, dezvoltare de produse și managementul inovatiei.
În prezent este managerul echipei de Dezvoltare și Inovare din departamentul de inginerie și coordonează multiple proiecte de cercetare în următoarele domenii: 5G și rețelele viitorului, securitate cibernetică, orașe inteligente, expunerea și monetizarea de APIs, tehnologii cloud și IoT/M2M.

razvan-carciunescu
Răzvan Crăciunescu
Șef de Lucrări
@Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, UPB

Răzvan are o experiență de 10 ani în inovare și cercetare atât în România la Universitatea Politehinca din București cât și la Aalborg Univerity Danemarca, Rochester University, USA dar și o bogată experiență în industrie. În prezent este Șef de Lucrări în Universitatea Politehnica din București lucrând în cercetare în zone precum IoT, rețele de senzori sau rețele 5G. Rolul acestuia, în cadrul laboratorului, va fi de a avansa cercetarea spre rețelele 6G dar și de a coordona activitățile de cercetare ale laboratorului.

marius-iordache-600px
Marius Iordache
5G Technical Manager
@Orange

Cu o experiență de peste 13 ani în industria de telecomunicații, Marius conduce în prezent implementarea tehnică a rețelei Orange 5G în România.
Este certificat CCIE și are o vastă experiență în planificarea, designul și arhitectura rețelelor fixe și mobile în medii cu furnizori multipli. Participă în diverse proiecte de cercetare tehnologică din cadrul Horizon 2020, 5G-PPP.

vlad-boldan
Vlad Boldan
Network Operational Skill Centre Expert
@Orange

Absolvent al Facultății de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Vlad este parte din familia Orange de peste 15 ani.
Cu experiență vastă în 2G, 3G, 4G, IoT, în ultimii ani și-a dezvoltat cunoștințele și expertiza în domeniul 5G, ca parte a echipei RAN (Radio Access Networks) Skill Center, unde contribuie la proiecte multinaționale și inter-departamentale.

ionut-cernica
Ionuț Cernica
Doctorand, Securitate cibernetică
@Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPB

Ionuț are peste 8 ani de experiență în testarea securității aplicațiilor web și penetration testing.
A participat la multiple programe de bug bounty, a concurat în peste 100 de concursuri de securitate și s-a calificat, alături de echipa PwnThyBytes, în finale CTF (Capture the Flag) importante precum Codegate, Trend Micro și Defcon. A câștigat de asemenea multiple competiții individuale, inclusiv mini CTF din prima ediție a Appsec Village - Defcon, cea mai mare conferință de white hacking din lume.
Acum face cercetare în domeniul securității aplicațiilor web, dorindu-și să inoveze în domeniu și să aducă un nou layer de securitate pentru aplicațiile web.


Despre Orange

Orange România este liderul pieței locale de telecom și oferă clienților săi, atât utilizatori individuali, cât și companii, cea mai extinsă acoperire și un portofoliu complet: servicii de telefonie mobilă și fixă, internet, televiziune, soluții smart home, servicii financiare Orange Money, soluții IT&C pentru companii în zona de cloud, business Wi-Fi, inclusiv analytics și securitate cibernetică. Cu peste 10 milioane de clienți, Orange România este operatorul numărul 1 în ceea ce privește performanța serviciilor de voce și date din zonele metropolitane și rurale din țară.

În prezent, reţeaua comercială Orange 5G este disponibilă în Bucureşti, acoperit 100% 5G, și în alte 14 orașe: Bragadiru, Brașov, Chitila, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Măgurele, Otopeni, Ovidiu, Pantelimon, Popești-Leordeni, Predeal, Timișoara și Voluntari.

Despre Institutul de Cercetare CAMPUS din Universitatea Politehnica din București

Universitatea Politehnica din București are misiunea de a reuni sub un singur acoperiş educația, prin formarea profesională şi cercetarea ştiinţifică. Rolul acestei intersecții este de a spori cunoașterea şi inovarea, două concepte principale ale economiei şi societăţii bazate pe cunoaştere. Aplicarea acestei miniuni a dus la nașterea Institutului de Cercetare CAMPUS.

Institutul de Cercetare pentru Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse şi Procese Inovative (CAMPUS) este parte a Universitatii Politehnica din Bucuresti si are ca obiectiv promovarea unui mediu inteligent de control, integrare şi coordonare a grupurilor de cercetare multi- şi interdisciplinare din cadrul UPB. Prin acest obiectiv, Institutulîşi propune creşterea şi diversificarea ofertei inovative a UPB, precum şi stimularea accesului întreprinderilor la produsele activităţii de cercetare, dezvoltare şi inovare ale universităţii. Institul are un număr de 42 de laboratoare de cercetare de la Nanomateriale si Nanostructuri pana la Inteligenta artificiala, Comunicatii sau Energie Verde.

Tag-uri

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.