Competiția NetZeRoCities 2023

5 dec. 2023

Orașele inteligente și tranziția acestora către neutralitate climatică este o preocupare atât la nivel național, cât și european și internațional, iar participarea cetățenilor în acest proces de transformare este una necesară și esențială.

Prin proiectul NetZeRoCities, Orange Romania alături de parteneri din mediul industrial și academic dezvoltă o soluție inovativă de Digital Twin pentru verticala de sustenabilitate climatică. Folosind senzori IoT și sisteme informatice interconectate prin rețeaua Orange 5G vor fi monitorizate consumurile de energie de la nivelul clădirilor, fluxurile auto din campusul UNSTPB și utilizarea mijloacelor de transport în comun sau de tip ride-sharing, cu scopul de a veni cu soluții punctuale pentru reducerea emisiilor de carbon. 

În cadrul acestui proiect, există în desfășurare în prezent o competiție, scopul acesteia fiind de a încuraja tinerii să identifice soluții pentru probleme reale din orașele în care trăim și să le poată face publice, să fie cunoscute prin cadrul centrului 𝐍𝐞𝐭𝐙𝐞𝐑𝐨𝐂𝐢𝐭𝐢𝐞𝐬 pentru a fi analizate și valorificate împreună cu entitățile potrivite și autorizate.

Calendarul competiției:

  • 𝟐𝟎.𝟏𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟑 – lansarea publică oficială a competiției;
  • 𝟎𝟒.𝟏𝟐.𝟐𝟎𝟐𝟑 – trimiterea propunerilor prin intermediul formularului;
  • 𝟏𝟏.𝟏𝟐.𝟐𝟎𝟐𝟑 – finalizarea evaluării propunerilor și anunțarea finaliștilor;
  • 𝟏𝟖.𝟏𝟐.𝟐𝟎𝟐𝟑 – evenimentul online (orele 16:00-20:00) de prezentare a propunerilor finaliste.

Propunerile de idei pentru această competiție se trimit de către liderul echipei prin intermediul acestui formular: https://forms.office.com/e/r3eVD7TwcP

Tag-uri

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.