Prezență Orange Romania la EuCNC & 6G Summit 2024

9 iun. 2024

În perioada 3-6 Iunie 2024 Orange Romania a fost prezentă la cea de-a 33-a ediție a conferinței EuCNC & 6G Summit, în Antwerp, Belgia.

EuCNC este un eveniment foarte important pentru domeniul telecomunicațiilor, reunind experți din industrie și cercetători din întreaga lume. Conferința explorează cele mai recente evoluții și inovații în domeniul rețelelor de comunicații, oferind o platformă excelentă pentru schimbul de idei și colaborări. Agendă evenimentului a inclus o serie de workshop-uri, prezentări tehnice și sesiuni plenare, accentuând importanța tehnologiei 5G și evoluția către 6G. Aceasta a reprezentat o oportunitate extraordinară de a interacționa cu lideri ai industriei și de a aprofunda ultimele tendințe din acest sector dinamic.

În cadrul conferinței, Orange Romania a prezentat parcursul și activitățile întreprinse în mai multe proiecte de cercetare europene, după cum urmează:

  • TrialsNet – demonstrație în care au fost prezentate cele două aplicații de video analytics dezvoltate de către partenerii de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași și implementate deja în oraș pe Bulevardul pietonal Ștefan cel Mare (smart crowd monitoring) și în intersecția Podu Roș (smart traffic monitoring) folosind infrastructura din 5G Lab.
  • 6G-PATH – prezentarea soluțiilor de digitalizare educațională ce vor fi dezvoltate în proiect, alături de Fundația Orange, folosind echipamente de realitate augmentată conectate la infrastructura din 5G Lab.
  • Rigourous – demonstrație în care a fost exemplificat modul prin care platforma dezvoltată în cadrul proiectului poate detecta și bloca mai multe tipuri de atacuri direcționate asupra rețelei private din 5G Lab.
  • ADROIT-6G – demonstrație în care a fost prezentat un scenariu de automatizare a procesului de alocare resurse într-o rețea 6G folosind tehnologii de AI/ML pentru adaptarea capacității de trafic și priorității alocate unui grup de utilizatori în funcție de încărcarea sistemului.
  • iSEE-6G și 6G-MUSICAL – prezență în sesiunea specială dedicată integrării tehnologiilor de comunicație și localizare în viitoarele rețele 6G printr-o prezentare detaliată despre aplicațiile țintă și oportunitățile de business asociate.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și program puteți accesa următoarea pagină.

Tag-uri

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.