Bosch testează soluții C-V2X pentru vehicule automatizate, prin intermediul rețelei Orange 5G și a resurselor din 5G Lab

9 febr. 2022

Orange Business Services și Bosch au încheiat un acord de colaborare, prin intermediul căruia centrul de Inginerie Bosch din Cluj va începe testarea de soluții noi concepute pentru autovehiculele automatizate, folosind comunicații celulare de tip „Vehicle-to-Everything” (C-V2X) cu ajutorul infrastructurii comerciale 5G oferită de către Orange. Tehnologia de comunicații C-V2X reprezintă un pilon esențial pentru conducerea automatizată și conectată.

„Colaborarea noastră cu Bosch marchează un pas important în dezvoltarea ecosistemului de Mobilitate Colaborativă, Conectată și Automatizată (CCAM) din România, care își propune să îmbunătățească reacțiile vehiculelor prin facilitarea detectării și localizării anticipate a evenimentelor din trafic. Cu servicii CCAM mai avansate, conducerea automatizată este văzută ca un element tehnologic important care va modela viitorul concept de mobilitate și va îmbunătăți calitatea vieții moderne, contribuind în același timp la sporirea siguranței în trafic, dar și la reducerea impactului asupra mediului. Conectivitatea și, mai precis, comunicațiile 5G C-V2X, sunt văzute ca un facilitator tehnologic al serviciilor CCAM care necesită o rețea cu fiabilitate mare, viteză, capacitate și latență ultra-scăzută. Având în vedere latența extrem de scăzută a rețelei Orange 5G, vehiculele care rulează software dezvoltat de Bosch pot face schimb de date cu cloud-ul în cel mai scurt timp posibil, cu ajutorul unor funcții avansate precum edge computing și network slicing,” declară Cristian Patachia, Development & Innovation Manager la Orange România și coordonator 5G Lab.

Află mai multe din comunicatul de presă și din emisiunea ZF Tech Day, unde au participat Cătălin Golban, Șef departament Ingineria sistemelor de percepție video la Centrul de Inginerie Bosch, Ionuț Muntean - Group Leader Inovare și Cooperare cu Universitățile la Centrul de Inginerie Bosch, alături de Marius Iordache - 5G Technical Manager la Orange România.

Tag-uri

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.